سلطانی فر با رییس جمهور تونس دیدار می‌کند

مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری که به همراه یک هیات تخصصی گردشگری شامل بخش دولتی و خصوصی به تونس سفر کرده است فردا با محمد الباجی قائد السبسی رییس جمهور تونس دیدار و گفتگو می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری میراث آریا(chtn) در این سفر، هیاتی از فعالان بخش خصوصی گردشگری در ایران شامل مدیران دفاتر گردشگری و رییس جامعه هتلداران ایران و نیز معاون گردشگری سازمان، مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را همراهی می کنند. 

بر اساس این گزارش پیش از این و در روز گذشته پنجمین نشست  کمیته فنی مشترک همکاری های گردشگری ایران و تونس با حضور مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری سازمان، مصطفی بروجردی سفیر ایران در تونس، نبیل بزیوش رییس دیوان و جانشین وزارت گردشگری و صنایع دستی و جانشین وزیر در شهر تونس برگزار شد.اسناد تهیه شده در این نشست، فردا جمعه 20 آذرماه در قالب یک یادداشت تفاهم مشترک گردشگری به امضا می رسد.

روز پنج شنبه 19 آذرماه در قالب دیدارهای جداگانه مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشورمان با خانم سلمی اللومی الرقیق وزیر گردشگری و صنایع دستی تونس  و خانم لطیفه الخزر وزیر فرهنگ تونس ، مسایل مشترک مرتبط با حوزه گردشگری و میراث فرهنگی بحث و تبادل نظر شد.

در جلسه بحث و تبادل نظر خانم سلمی اللومی الرقیق وزیر گردشگری و صنایع دستی تونس با مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ؛ وی اظهار داشت: سابقه تمدنی تونس به 3 هزار سال پیش برمی گردد زمانی که فنیقی ها که مردمانی دریانورد و بازرگان بودند در سال 1101 پیش از میلاد از شهر تایر یا صور( لبنان فعلی) به کرانه های تونس مهاجرت کردند و دولت شهر کارتاژ توسط مهاجران فنیقی در سال 814 پیش از میلاد بنیان نهاده شد. وی گفت: با توجه به موقعیت استراتژیک تونس در شمال آفریقا و در کنار دریای مدیترانه این کشور در طول سه هزار سال گذشته در معرض رفت و آمد تمدنها و فرهنگهای مختلف قرار گرفته است. وی با اشاره به مسلمان بودن مردم تونس بر ضروت گسترش روابط فرهنگی و گردشگری دو کشور ایران و تونس تاکید کرد.

سلطانی فر هم در این دیدار با اشاره به جاذبه های گردشگری ایران و ظرفیت پذیرایی از توریستها در کشورمان اظهار داشت: آمادگی داریم از سرمایه گذاران تونسی که بخواهند در حوزه ساخت هتل در ایران سرمایه گذاری کنند حمایت کنیم.

 وی این حمایتها را شامل اعطای تسهیلات و مجوزهای قانونی اعلام کرد و گفت: هم اکنون سرمایه گذارانی از کشورهای حاشیه خلیج فارس در حال ساخت 12 هتل در ایران هستند.

 وی افزود: تعداد هتل های 4 و 5 ستاره ایران در حال حاضر 130 مورد است و برنامه ایران ، رساندن این تعداد به 400 هتل 4 و 5 ستاره در 10 سال آینده است. 

وی با اشاره به اینکه بخش عمده ای از گردشگران ایران، گردشگران مذهبی هستند، اضافه کرد: مشهد مقدس سالیانه میزبان 30 میلیون گردشگر است که 27 میلیون آن داخلی و 3 میلیون نفر از آنها خارجی هستند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: با توجه به علاقه گردشگران اروپایی به مناطق کویری ایران، به سرعت در حال ساخت هتل هایی متناسب با اقلیم کویر هستیم و در 6 ماه آینده نیز 3 رالی اتومبیل رانی در کویر در ایران برگزار می کنیم همچنین از یکی از مشهورترین کویر نوردهای دنیا  به زودی یکی از بزرگترین ماراتن های  کویری را در ایران برگزار می کند.

همچنین خانم لطیفه الخزر وزیر فرهنگ تونس در گفتگو با سلطانی فر تاکید کرد: آثار و میراث فرهنگی و تاریخی کشورها متعلق به همه انسان ها است و حفاظت  و حراست از آنها وظیفه همه است.

  وی گفت: متاسفانه برخی از این آثار باستانی درکشورهای مختلف تخریب می شود و این حرکتها به نام دفاع از دین انجام می شود و همین مساله ضرورت همکاری کشورهای مختلف را برای حراست از این گنجینه های تاریخی بیشتر می کند.

مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشورمان هم اظهار داشت: متاسفانه توسط برخی گروههای افراطی و خشونت طلب ، تخریب میراث فرهنگی کشورها به نام دین صورت می گیرد و البته هدف این گروهها تخریب وجهه دین در میان ملتها است. 

سلطانی فر با اشاره به سفر سال گذشته خانم بوکوا مدیر کل یونسکو به ایران و مشاهده توانمندی های ایران در زمینه مرمت و حفاظت از میراث فرهنگی اظهار داشت: ایشان موافقت کرد که بعد از خاتمه جنگ در کشورهای منطقه، ایران با کمک یونسکو کار مرمت بناهای تاریخی را در این کشورها را انجام دهد.

وی گفت : ایران 19 اثر خود را به ثبت جهانی رسانده و 50 اثر را نیز در نوبت ثبت یونسکو دارد.
وی به اشاره به وجود 550 موزه در ایران که نیمی از آنها توسط بخش خصوصی راه اندازی شده و اداره می شود اظهار داشت: آمادگی داریم تجربیات خود را در حوزه باستان شناسی، مرمت و پژوهش در حوزه میراث فرهنگی در اختیار تونس و همه کشورهای اسلامی قرار دهیم.

طیفه الخزر وزیر فرهنگ تونس نیز ضمن تقدیر از این موضوع اظهار داشت: تونس بعد از انقلاب شرایطی را تجربه کرده است که ضروت حفظ میراث فرهنگی را بیش از پیش احساس می کند.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در پایان از طرف خود و آقای جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از خانم لطیفه الخزر وزیر فرهنگ تونس دعوت کرد از ایران دیدن کند.

در حاشیه سفر
*سلطانی فر و هیات همراه نماز جماعت عصر را در مسجد جامع زیتونیه اقامه کردند. مسجد زیتونیه یکی از قدیمی ترین مساجد تونس است که در بافت مرکزی پایتخت تونس واقع شده است و سابقه آن به قرن هفتم میلادی بر می گردد. معماری منحصر به فرد این مسجد بیانگر اعتقادات دینی مردم این کشور است  نام این مسجد از درخت زیتونی برگرفته شده است که در محوطه این مسجد وجود داشته است.

* تونس 10 میلیون و 500 هزار نفر جمعیت دارد و زبان رسمی آن عربی است اما بخش عمده مردم به زبان فرانسوی تسلط دارند.

* بازدید از دهکده صنایع دستی و مدینه( شهر قدیم) تونس در برنامه سفر هیات ایرانی قرار دارد.
* سلطانی فر همچنین با رییس مجلس تونس دیدار کرده و پیام علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی را تقدیم ایشان می کند.

* بازدید از موزه باردو نیز که اخیرا در جریان اقدامی تروریستی قرار گرفت در برنامه سفر هیات ایرانی است.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 139409191